УМІННЯ СТВОРИТИ СВЯТО

УМІННЯ СТВОРИТИ СВЯТО

Окрасою цього куточка Умані, який називають Зарембова гребля є ресторан «Вулик», куди відразу кортить повернути з дороги. Господарі цього охайного і стильного ресторану - подружня пара, Анна і Олександр Чорні. Олександр Валерійович реалізує масштабні будівельні проєкти, а в облаштуванні, мистецькому оформленні ресторану «Вулик» сповна реалізувала свій творчий потенціал і художню фантазію Анна. Багато елементів декору виготовила власними руками. І повірте, в цьому щось є.

Та хоча «Вулик» є завершеним мало не мистецьким простором, Анна і далі в пошуку вдосконалення, якому, як відомо, немає меж.

Ресторан «Вулик», як і належить серйозним закладам, має і свою романтичну історію. Тут колись, понад двадцять років тому, був продуктовий магазин і невеличке кафе. Валерій Іванович Чорний подарував це приміщення зовсім ще юному сину Олександру, який з ентузіазмом взявся його облаштовувати. «А в чім тут романтика», — резонно може поцікавитися читач. Річ в тім, що тут, в магазині, Саша познайомився з чарівною дівчиною Анною, яка згодом стала його дружиною та народила трьох чудових дітей. І тепер, коли діти стали на ноги в прямому розумінні слова, настав час розпочати власну справу. Тему довго шукати не потрібно було, адже твердий грунт під ногами і старт, за словами Анни, забезпечила родина Чорних, бо без підтримки батьків — досить складно. Олександр, як будівельник, контролював усі ремонті роботи. Ніхто з родини не стояв осторонь.

Х то мав справу з будівництвом, ремонтами, знає, що це справа нелегка і виснажлива. Але все вийшло.

Мені імпонують люди, які розраховують тільки на себе. Такою є вся родина Чорних. Тому із приємністю поспілкувався з директоркою та головною дизайнеркою ресторану «Вулик» Анною ЧОРНОЮ:

— Наш ресторан відкрився зовсім недавно, в грудні минулого 2020 року, — розповіла Анна. Переконана, що в сучасному світі жінка має себе реалізували і як особистість, хоча на першому місці для мене завжди буде сім’я і виховання дітей. Проте мені подобається влаштовувати свято для родини, друзів. І бачити, що це вдається.

Для мене ресторанний бізнес став цілком новою справою.

Але головне — ставити мету і йти вперед. Склався дружній колектив однодумців: я вмію створити свято, а вони — смачно готувати. Подяки відвідувачів — для нас як сертифікат якості.

Мені завжди подобався феєричний, барвистий український народний стиль, я його відчуваю і хочу, щоб ним прониклися всі наші гості. Створюємо домашню атмосферу, де гостинне ставлення і смачні страви. Оформлення таке, щоб гості, тільки-но зайшовши у двір «Вулика», вже відчули колорит України і пройнялися святковим настроєм. Пошила дівчатам ресторанну форму в українському стилі. Домінує червоний колір. Це колір піднесеності, відкритості і пристрасті.

З нашими дівчатами гості часто люблять фотографуватися. Скажу вам більше: навіть відвідувачі приходять до нас у народному вбранні. Дуже рада, що ми повертаємося до витоків. Отже, наш заклад відіграє ще й виховну роль і формує чудовий естетичний смак. Що може бути бездоганнішим народного стилю. Якщо звичайна мода змінюється мало не щорік, то народні концепти формувалися впродовж століть і несуть у собі глибокий зміст, закарбували вічні символи та сповнені надзвичайної енергетики. Наше завдання — все це зберегти.

Те, що такий підхід знаходить відгук у серцях українців, зрозуміло. Але ось нещодавно у нас святкувала весілля одна пара, де наречена була громадянкою Росії. Вона підійшла до мене і сказала, що чоловік з Умані і вони ще раніш вирішили відсвяткувати в українському ресторані, аби почути незрівнянні українські народні пісні і скуштувати українські страви, а також хай трішки, але відчути український колорит і магічну чарівність української землі.

Відвідав ресторан і все бачив на власні очі Ігор КРАВЧУК