У РАМКАХ ПРОЕКТУ ФОНДУ ПОРОШЕНКА «УКРАЇНА – ЄДИНА»

У РАМКАХ ПРОЕКТУ ФОНДУ ПОРОШЕНКА «УКРАЇНА – ЄДИНА» УЧНІ ПІВДЕННИХ І ЦЕНТРАЛЬНИХ РАЙОНІВ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ ОТРИМАЛИ 16 ТИСЯЧ УКРАЇНОМОВНИХ ШКІЛЬНИХ ПІДРУЧНИКІВ

17 грудня дружина Президента України Марина Порошенко відвідала міста Маріуполь та Волноваху Донецької області. У рамках проекту Фонду Порошенка «Україна – єдина» було закуплено 30 тисяч україномовних шкільних підручників на суму 2,2 млн гривень для учнів Донеччини. Перша леді передала першу частину – 16 тисяч підручників у навчальні заклади південних та центральних районів області.

Цього року в Міжнародний день миру Донецька область долучилася до національного проекту Марини Порошенко «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». Під час спілкування дружини Президента з дітьми Слов’янської школи-інтернату №1 з’ясувалося, що в більшості шкіл регіону навчання проводиться за російськомовними підручниками.

«Ми домовилися зі старшокласниками, що вони обов’язково отримають від Фонду Порошенка україномовні підручники, щоб встигнути гарно підготуватися до ЗНО. Це дозволить їм навчатися в українських університетах і здобувати професію», – сказала Марина Порошенко.

Дружина Президента подякувала керівництву області, що вони оперативно надали інформацію про необхідну кількість шкільних підручників. У результаті Фонд Порошенка закупив підручники з «Біології», «Української мови», «Математики», «Алгебри», «Геометрії», «Хімії», «Фізики», «Інформатики», «Всесвітньої історії», «Історії України», «Зарубіжної літератури», «Географії», «Природознавства» та інших предметів у п’яти українських видавництвах – «Грамота», «Освіта», «Генеза», «Абетка» та «Книга-Богдан».

У заході також взяли участь голова парламентської фракції партії «Блок Петра Порошенка», народний депутат України Артур Герасимов та голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць. Перебуваючи у Волновасі, Марина Порошенко вшанувала пам’ять жертв теракту під Волновахою, поклавши квіти до пам’ятного знаку, закладеного на місці трагедії. Також дружина Президента ознайомилася із роботою Інклюзивно-ресурсного центру, який знаходиться на базі Волноваської загальноосвітньої школи №5.

У ході візиту відбулося вручення ключів від квартир дітям-сиротам Волноваського, Мар’їнського та Великоновосілківсього районів Донецької області.

www.president.gov.ua