СЛОВО РЕДАКТОРА

Незважаючи на те, що мало не щодня отримуємо трагічні звістки з фронту, де у війні з російським агресором гинуть кращі сини України, а мирні мешканці сходу України (дорослі і діти) підриваються на мінах – гинуть, або стають каліками, все ж відчуття небезпеки «Русскава міра» у певної частини наших громадян притупилося. Хоча насправді з 1914 року, коли Росія окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей, – нічого не змінилося. Ворог став ще агресивнішим через провал плану із захоплення і поневолення всієї України, а садистські нахили Путіна набрали форми невиліковної патології.

Період до президентських виборів навіть у країнах з розвиненою демократією – непростий. Що ж казати про нас. Найвищий акт народного самовиявлення, як ще називають вибори, загострює всі болячки суспільства, тим паче, що сепаратистські сили, московська агентура роблять все, щоб хвороба стала смертельною. Так не трапиться, але все ж ми маємо не легковажити, не піддатися на солодкі обіцянки політичних блазнів і сирен, адже Голодомор, геноцид, війни, сталінські табори – стали наслідком віри нашого народу у гасла більшовиків про рівність, братерство, про землю і заводи, які комусь у випадку їхньої перемоги будуть належати.

Маємо ще раз згадати 2014 рік і обрати Президента України у першому турі. Сподіваюся, що так воно і буде. Адже ми за Європейський вибір, за входження в НАТО, за власну Помісну Автокефальну Українську Православну церкву, яка вже стала реальністю. Зрозуміло, що Путін послабить свої потуги у випадку, коли остаточно зрозуміє, що програв, а український народ не повернути в морок середньовіччя. Так було з країнами Балтії.

Деструктив так званих опозиційних сил, які твердять, що Україна зверне з європейського шляху на манівці, до Росії, ще й у тому, що вони підживлюють фантомні болі Путіна пов’язані з розпадом СРСР, його хворобливу уяву, змушують витрачати ще більше коштів на озброєння і на ескалацію з Україною, керуючись маніакальною ідеєю все ж повернути нашу Батьківщину в лоно Москви.

Хто з кандидатів може завадити такому сценарію? Правильно! Коней на переправі не міняють.