РІШЕННЯ 49-ї Малої Ради МГО «Козацтво Запорозьке»

Членів Малої Ради – 72 козака,

з них присутні – 62 члена Ради.

Запрошених – 5 козаків

49-та Мала Рада ухвалила рішення:

1. Вступне слово Гетьмана козацтва Запорозького та прийняття Порядку денного 26-ї Верховної козацької Ради МГО КЗ, (доповідач маршал козацтва Дмитро Сагайдак).

1.1 Затвердити, від 15 жовтня 2014 року, зміни в Описі медалі Срібний та Золотий Хрест «Козацька Слава» в такій редакції: «Медаль за допомогою вушка та кільця з’єднується з чотирикутною колодкою розміром 25-45 мм, обтягнутою шовковою стрічкою жовтого кольору з трьома блакитними поздовжніми смужками. Ширина стрічки – 24 мм. Ширина блакитних смужок – 4 мм. Блакитні смужки відстають від жовтих країв стрічки на 1 мм.»

1.2.1 Відмовити в затвердженні проекту Договору про співпрацю між «Криворізькою паланкою Запорозького козацтва» та Гетьманом козацтва Запорозького.

1.2.2 Розглянути можливість підписання договору про співпрацю між «Криворізькою паланкою Запорозького козацтва» та Окремим куренем МГО Козацтво Запорозьке «Суха Балка» з подальшим його затвердженням Гетьманом козацтва Запорозького.

1.3 Нагородити посмертно загиблого під час АТО на Луганщині, генерала ДПС України Ігоря Момота – Золотою Зіркою «Герой Козацтва» за №0047 та орденом «Гетьман Петро Сагайдачний» і передати дані нагороди МГО «Козацтво Запорозьке» на зберігання в родину Героя Козацтва.

1.4 Затвердити Порядок денний 26-ї Верховної козацької Ради МГО КЗ.

2. Звіт про виконання Плану основних заходів МГО КЗ за 3-ий квартал 2014 року, (доповідач маршал козацтва Петро Чуваєв).

2.1 План основних заходів МГО КЗ за ІІІ кварталі 2014р. виконано з оцінкою – «Задовільно».

3. Пропозиції щодо ротації Тимчасових членів ВКР МГО КЗ, (доповідач маршал козацтва Дмитро Сагайдак).

3. Пропонувати Верховній козацький Раді (ВКР):

3.1.1 Вивести зі складу Постійних членів ВКР, за власним бажанням, козака Андрія Щасного, подякувавши йому за активну працю на розвиток козацтва в Україні, а замість нього ввести генерала козацтва Івана Бурдака Тимчасовим членом до складу ВКР, замість Постійного до Рішення Великої Ради МГО КЗ.

3.1.2 Вивести зі складу Тимчасових членів ВКР, за власним бажанням, козака Олексія Єгунова.

3.1.3 Вивести зі складу Тимчасових членів ВКР, козака Леоніда Мацерука та ввести замість нього отамана Деснянської флотилії Чернігівського округу Олександра Сірого.

4. Розгляд проекту «Звернення 26-ї Верховної козацької Ради МГО КЗ до Козаків та Влади», (доповідач маршал козацтва Дмитро Сагайдак).

4.1 Взяти «за основу» Звернення 26-ї Верховної козацької Ради до Козаків України, Президента України, Верховної Ради України Кабінету міністрів України.

4.2 Рекомендувати 26-й Верховній козацькій Раді затвердити Звернення.

Верховний отаман України та Діаспори, Гетьман козацтва Запорозького маршал козацтва Дмитро САГАЙДАК