Вітання Головного державного інспектора України

Головний державний інспектор України з енергетичного нагляду

Шановні колеги, друзі!

70 років минуло з далекого 18 травня 1944 року – дня створення Державної інспекції з енергетичного нагляду.

Становлення організації, яка стала з’єднуючою ланкою виробників енергії та її споживачів, відбувалося у важкий період повоєнного відновлення народногосподарського комплексу держави.

Паралельно вирішувалися питання економії енергії, покриття її дефіциту за рахунок регулювання електроспоживання, організації збору коштів за спожиту енергію, надійного енергопостачання та багато інших.

Пройшовши разом з державою складний період реформування народногосподарського комплексу, Держенергонагляд сьогодні став потужною організацією, яка активно впливає на покращення стану енергозабезпечення споживачів електричної енергії.

Держенергонагляд фактично є єдиним державним органом в енергетичній сфері, який захищає права споживачів енергії, розглядає спірні питання, які виникають між споживачами та постачальниками енергії, щодо виконання вимог нормативно-технічних актів у сфері енергетики безпосередньо на місцях з прийняттям відповідних рішень.

Вітаю усіх працівників та ветеранів інспекції з ювілеєм Держенергонагляду та бажаю успіхів у роботі, задоволення від своєї праці, зростання професіоналізму та благополуччя, здоров’я та щастя!

З повагою, Володимир ЛУШКІН