Слово редактора: БЕЗЗАПЕРЕЧНІ ІСТИНИ


Ігор Кравчук
головный редактор журналу "Гетьман"

Ой роду наш красний,

Роду наш прекрасний,

Не цураймося, признаваймося,

Бо багацько нас є!

Слова цієї відомої пісні у виконанні неперевершеної Ніни Матвієнко стали лейтмотивом святкового вечора на честь 20-річчя Музею Івана Гончара. Тут зібралися люди різного віку, соціального стану, різних професій, народні депутати й самодіяльні співаки, але всіх об’єднала любов до української культури, мистецтва і пам’ять про високу і благородну місію – Івана Макаровича Гончара українського скульптора, графіка,маляра, етнографа, колекціонера.який у важких умовах тоталітарного совєтського режиму знаходив сили творити, зберігати й поповнювати скарби українського народу.

Саме відчуття єдиної Української Родини, тісний зв’язок із великим минулим і сучасним допоможе Україні не опускати руки перед труднощами, а бачити перспективи розвитку держави.

Могутній організм Української Нації здатний перебороти будь-яку недугу – це доведено історією.

Хоч би що не казали, а в нас нарешті з’являється почуття гордості, що ми українці. Варто лише побувати на стадіонах Харкова, Києва чи Львова, де все впевненіше лунає: «Слава Україні!».

Через усвідомлення власної гідності, перемог на спортивній ниві, досягнень культури й мистецтва – до позитивних змін в економіці. Це наш шлях.

Сьогодні Україна вже не та, що була двадцять років тому. Поступово, але дедалі чіткіше викристалізовуються обриси громадянського суспільства. Потрібно працювати й вірити. І коли велетні духу, такі як Іван Гончар, Левко Лук’яненко, В’ячеслав Чорновіл, Василь Овсієнко і багато інших, навіть у бездуховні часи совєтського режиму не втрачали віру в Україну, то сьогодні, тим паче, не час для розчарувань: «Бо багацько нас є!».