ПАРТНЕРСТВО НА БЛАГО ДЕРЖАВИ

З метою підвищення ефективності діяльності з державного нагляду (контролю) у сфері енергетики 19 березня поточного року відбулася зустріч представників Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України (Держгірпромнагляд України) та Державної інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії (Держенергонагляд) з приводу урочистого підписання Угоди про співробітництво.

Держгірпромнагляд України та Держенергонагляд – це організації, які мають тривалу та славетну історію. Завдання та функції обох організацій тісно переплітаються та взаємодоповнюються. Маючи єдине коріння, кожна з організацій зайняла своє достойне місце в системі наглядових органів в Україні, а підписання Угоди про співробітництво стало важливим кроком на шляху до зближення цих організацій у виробничій діяльності.

Угода фактично закріпила тривалі та взаємовигідні стосунки двох організацій з питань:

- формування системних єдиних підходів до здійснення державного нагляду та взаємодії при реагуванні на порушення вимог законодавства;

- координації та взаємодії під час інспекційної діяльності;

- взаємодії на рівні територіальних підрозділів організацій;

- обміну необхідною інформацією на територіальному рівні та врахування її в своїй діяльності;

- координації діяльності з метою формування єдиних системних підходів щодо проведення експертного обстеження (технічного діагностування) електроустановок;

- проведення спільних засідань колегій, міжвідомчих нарад, семінарів, створення робочих груп.

У зустрічі приймали участь: від Держгірпромнагляду України –Хохотва О.І.,Шайтан В.А., Дунас С.В., Чеботарев В.П., Дудковський Т.Г.; від Держенергонагляду –Лушкін В.А.,Чернишов В.М., Гушля А.М., Максак В.І., Замулко А.І.

Учасники обговорили першочергові плани взаємодії Держгірпромнагляду України та Держенергонагляду та відзначили важливість події на загальнодержавному рівні.

За матеріалами Держенергонагляду