Козацькій славі – жити!

Напередодні Дня збройних сил України Головний отаман Волинського округу Міжнародної громадської організації «Козацтво Запорозьке» генерал козацтва Петро Олешко виступив з привітанням з нагоди Свята в Національному державному університеті ім. Лесі Українки. Виступаючи перед професорсько-викладацьким складом та студентами, ще як депутат обласної ради від фракції БЮТ, Петро Олешко у своїй промові провів екскурс у героїчне минуле історії України, про важливу роль козацтва та неоціненну козацьку спадщину, яка дозволила Україні вистояти в мороці століть та відродитись.

Також генерал Олешко розповів про новітнє козацтво та його роль у суспільно-політичному житті, а це і допомога у будівництві храмів, недопущення міжконфесійних чвар, забезпечення громадського порядку на вулицях міст і сіл, відновлення козацьких могил, встановлення пам’ятних знаків та пам’ятників на честь героїв-козаків, участь у просвітницькій діяльності, проведенні науково-практичних конференцій, семінарів на козацьку тематику, проведення козацьких таборувань за участю молоді, патріотичного виховання молодого покоління, благодійництво та шефство над дітьми-сиротами.

Головний отаман наголосив, що козацька організація тримається тільки на відданості її членів, національній ідеї. Фінансування з боку держави на козацькі заходи відсутнє, закон про козацтво – тільки пусті балачки, але козацтво всупереч обставинам живе і вічно буде жити, бо цитуючи Лесю Українку, «...вона має в серці те, що не вмирає».

Після виступу Головний отаман прийняв присягу у студентів-першокурсників факультету фізкультури і привітав новоспечених козаків із святковою посвятою в справжніх лицарів.

Студенти підготувались до зустрічі з отаманом. Аматори художньої самодіяльності подарували усім присутнім гарні художні номери, а майстер спорту міжнародного класу, студентка Анна Войнаровська у своєму виступі показала майстер-клас із художньої гімнастики.

Присутні в актовому залі гучними оплесками дякували організаторам та виступаючим за гарний захід.

Прес-служба Волинського округу МГО КЗ