Козацьке свято у Прилуцькій школі

У зимовий день до Прилуцької ЗОШ І-ІІІ ст. Ківерцівського р-ну завітало свято «Посвята у козачата». Це свято стало традиційним уже кілька років, але цього року воно особливе, тому що на посвяту юних козачат прибув генерал козацтва Міжнародної громадської організації «Козацтво Запорозьке» (МГО КЗ) Петро Олешко, депутат обласної ради від фракції БЮТ. Під козацький марш вишикувались козацькі курені. Козачата розповіли присутнім про героїчну історію українських козаків – славних синів України. На святі звучали козацькі пісні у виконанні юних козачат.

Перед педагогічним колективом, батьками та майбутніми захисниками України виступив Головний отаман Волинського округу МГО КЗ Петро Олешко, який навів приклади з героїчного минулого козаків. Присутнім цікаво було дізнатися, що наша квітуча Волинь також була козацьким краєм, який породив засновника Запорізької Січі гетьмана Байду Вишневецького, гетьманів братів Ружинських, полковників Гуляницьких та інших.

Генерал Петро Олешко розповів про завдання, які стоять перед сучасними козаками: охорона правопорядку, побудова нових храмів, меценатство, виховання підростаючого покоління в патріотично-національному дусі. Він наголосив, що саме таке виховання є запорукою успіху розвитку майбутнього нашої держави, бо тільки національно-свідома особистість, яка любить свою Батьківщину, віддасть усі свої сили і розум на благо нашої молодої, але, на жаль, багатостраждальної України.

І ось наступив хвилюючий момент свята – юні козачата отримують з рук Головного отамана Петра Олешка посвідки та козацькі грамоти – козацька сім’я Волинського краю поповнилася юними та відважними козачатами. Завершилося свято веселою, бадьорою козацькою піснею.

Квач А.С., депутат міської ради