Економіка: МІЖНАРОДНІ КОНТАКТИ ДЕРЖЕНЕРГОНАГЛЯДУ

З метою розвитку відносин у рамках міжнародного співробітництва 18-23 червня з офіційним візитом в Україні перебувала делегація Федеральної служби по екологічному, технологічному та атомному нагляду Російської Федерації (Ростехнагляд)

19 червня в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України відбулася робоча зустріч заступника Міністра Чеха С.М., представників Міненерговугілля України, Національної акціонерної компанії «Енергетична компанія України», Національної енергетичної компанії «Укренерго», Держенергонагляду з керівництвом Ростехнагляду.

Російську делегацію очолював начальник Управління державного енергетичного нагляду Ростехнагляду Фролов Д.І.

В ході зустрічі та обговорення питань щодо організації та практики проведення наглядових (контро-люючих) функцій, розробки та впровадження нормативно-технічних та нормативно-правових актів у сфері енергетики, учасники зустрічі відзначили схожість проблем та питань, які вирішуються державними органами у сфері енергетичного нагляду. Учасники зустрічі підтримали створення у рамках Електроенергетичної Ради країн СНД комісії з питань координації співробітництва державних органів енергетичного нагляду держав-учасниць СНД.

Програма перебування російської делегації включала в себе робочі зустрічі з фахівцями інспекцій Держенергонагляду: від рядових інспекторів до керівників підрозділів інспекцій всіх рівнів управління.

У рамках цих зустрічей обговорювалися виробничі питання, що становлять спільний інтерес. Були розглянуті та прокоментовані законодавчі і нормативно-правові акти, що регламентують роботу Держенергонагляду. Особливо плідними були зустрічі з фахівцями при безпосередньому відвідуванні об’єктів електроенергетики, таких як:

– Кременчуцька ГЕС – де були докладно розглянуті питання контролю за станом обладнання та гідротехнічних споруд;

– Північна електроенергетична система ДП НЕК «Укренерго» – де відбулося ознайомлення з режимами її роботи, досвідом експлуатації електричних мереж;

– Вітроелектростанція (Новоазовська) – де відбулася зустріч з її будівельниками та експлуатаційним персоналом з питань обговорення проблем та перспектив майбутнього.

Учасники зустрічей відзначили необхідність подальшого розвитку співробітництва України та Російської Федерації з метою обміну досвідом з питань, пов’язаних із забезпеченням енергетичного нагляду за функціонуванням електроенергетичних систем та безпекою експлуатації обладнання в електроенергетиці, а також відзначили корисність таких зустрічей та висловились за пропозицію проводити їх регулярно, планово, за визначеними заздалегідь тематиками.

За матеріалами Держенергонагляду