Слово редактора: БЕЗЗАПЕРЕЧНІ ІСТИНИ


Ігор Кравчук
головный редактор журналу "Гетьман"

І знову Новий рік. Земля зробила черговий оберт навколо сонця по своїй космічній орбіті й досягла тієї точки, коли люди підсумовують здобутки пройденого відтинку часу та дивляться з надією у майбуття.

Новий 2012-й для України особливий. Адже саме у цьому році в Україні відбудеться грандіозне дійство – Чемпіонат Європи з футболу. Здавалося б – власне спортивний захід, який має стосунок тільки до спортсменів та уболівальників. Але це тільки на перший погляд. В Україні громадське, економічне та політичне життя значною мірою підпорядковане «Євро- 2012». Не даремно навіть «президентська» ялинка на Банковій прикрашена іграшками із атрибутикою чемпіонату.

За короткий час Україна зрушила з мертвої точки будівництво масштабних інфраструктурних об’єктів. Водії не можуть натішитися справді європейськими дорогами, уболівальники – стадіонами світового рівня, туристи – комфортабельними готелями та сферою обслуговування. Наша держава показала, що здатна будувати, втілювати у життя наймасштабніші амбітні плани. «Євро-2012» стане надзвичайно важливим – чи не найважливішим та найвагомішим – кроком України у європейське співтовариство. Більше ніхто не стискатиме плечима, коли йтиметься про нашу країну, ні в кого не викликатиме сумніву її географічне розташування.

Але повернімося до інфраструктурного будівництва. Чому воно йде повним ходом, а раніше перебувало у стані стагнації? Відповідь дуже проста: процесом керують компетентні, чесні та принципові люди. Будівельні компанії не платять їм «відкати», а державні чиновники, які керують фінансуванням проектів, – не крадуть. Усе контролюється постійно і жорстко. Якби такий стиль роботи перенести на всі сфери життя, Україна в короткий термін перетворилася б у процвітаючу країну.

Помріємо! Адже настав Новий рік та Різдвяні свята. Коли ж іще мріяти, як не тепер. Тому, щиро, з найкращими побажаннями вітаємо наших читачів. І нехай мрії збуваються!