Славний ювілей візитної картки Білої Церкви

6 грудня 2011 року Білоцерківський домобудівний комбінат відзначив свій ювілей – 55-річчя від дня створення, а його генеральний директор, заслужений будівельник України Андрій Григорович Дрофа – 65 років. Привітати ювілярів із цією славною датою вирішили друзі, колеги, козацькі побратими Андрія Дрофи

– Що можна побажати творчій, самовідданій людині? Передусім здоров’я, щоб ставало снаги на нові зодчі справи, сімейного благополуччя і процвітання. Адже ця людина принесла дуже багато користі не лише Білій Церкві, а й області та всій Україні.

Хочу також привітати весь трудовий колектив Білоцерківського ДБК із цим славним ювілеєм – 55-річчям – і висловити свою шану, що, не зважаючи на всі труднощі, він розвивається та примножує свої здобутки.

Василь Савчук, голова міста Біла Церква:

– В одного з провідних підприємств із багатими традиціями та трудовою династією – Білоцерківського домобудівного комбінату – виповнюється знаменна дата. Важко переоцінити той вклад, який це потужне підприємство зробило для розвитку нашого міста. Тому нам є чим пишатися, особливо хочу відзначити, що Білоцерківський ДБК мав найвищу будівельну відзнаку у Радянському Союзі, виростив цілу плеяду Героїв праці, які не шкодували себе й працювали на розвиток галузі. Найвищим критерієм професіоналізму був конкурс, за яким приймали на роботу працівників.

Після здобуття Україною незалежності на БДК настали нелегкі часи, знизилися темпи будівництва, розірвалися ділові зв’язки з постачальниками колишнього СРСР, однак у той час, на початку 90-х рр., комбінат очолив професіонал найвищого ґатунку – Андрій Григорович Дрофа, який зумів вивести його з глибокої кризи. Він не лише відкрив друге дихання колективу, а й відродив славні традиції БДК, відновив будівництво як у нашому місті, так і в Київській області за новітніми, сучасними технологіями і традиційно високою якістю збудованого житла.

Також Андрій Григорович є депутатом міської ради і керівником профільної комісії з економічних реформ соціально-економічного розвитку, інвестицій, підприємництва і будівництва, яка під його керівництвом дуже конструктивно працює. Побільше б нам таких депутатів, які всією душею вболівають за проблеми рідного міста і його розвиток.

Анатолій Даниленко, ректор Білоцерківського аграрного університету, голова Партії регіонів у Київській області:

– Андрій Григорович Дрофа – не лише мій колега, побратим, великий будівничий, а, без перебільшення, державницька людина, за якою стоять конкретні справи. Водночас це проста, доброзичлива, чуйна людина, яка завжди поспішає на допомогу і готова підтримати будь-якої миті, надати мудру, виважену, високопрофесійну пораду. За цим стоїть і життєвий досвід, і почуття відповідальності.

Та не менш важливою гранню цієї непересічної людини є відродження Білоцерківської Січі, якій незабаром виповниться 15 років. Це потрібно передусім для підняття морального духу нашої молоді, майбутніх поколінь, щоб виховати в них почуття патріотизму і відповідальності. У нашому університеті існує студентська козацька сотня і я гордий з того, що в майбутньому ці люди візьмуть на себе повну відповідальність за державу та свої сім’ї.

Іван Шилов, голова правління КП «Білоцерківський хлібопродукт»:

– 55 років – чудова дата. Для людини це вік зрілості, а для підприємства – вік молодості. Нещодавно нашому підприємству виповнилося 100 років, тому колеги з ДБК ще мають час досягти й поважніший ювілей. Для мене Білоцерківський ДБК завжди був візитною карткою нашого міста. І весь досвід, добрі справи, закладені попереднім керівництвом комбінату, Андрій Григорович Дрофа примножив, з честю і достоїнством виконуючи свої обов’язки. Він справжній патріот України і своєї справи. Ми знайомі вже понад 30 років, але його енергія невичерпна. Він завжди був наполегливою людиною, людиною слова і діла, користувався заслуженим авторитетом.

Андрій Григорович – мій справжній брат по духу.

Інна САМАРІНА, голова профспілкового комітету Білоцерківського ДБК:

– Понад 40 років працюю на домобудівельному комбінаті й на порозі його 55-річчя хочу відзначити, що це були роки трудових звершень, здобутків, надбань. Навіть символічно, що свою ювілейну дату трудовий колектив святкує разом з ювілеєм свого керівника – генерального директора Андрія Григоровича Дрофи, який уже 15 років очолює наше підприємство. Історія БДК почалася з невеликої будівельної площадки, що переросла потім у потужний домобудівельний комбінат.

Профспілковий комітет спільно з адміністрацією дбають про соціальний захист працівників, позаяк підприємство тоді буде звеличено працею, коли будуть налагоджені умови праці колективу.Тому побутові умови праці будівельних бригад, цехів є нагальними питаннями. Тому, по можливості, ми надаємо матеріально-фінансову допомогу та путівки на санаторне лікування, оздоровлення дітей. Велику увагу приділяємо дітям, яких виховують одинокі матері. Працівники повністю віддаватимуться роботі, коли матимуть впевненість, що вдома в них усе гаразд. Ми постійно відчуваємо допомогу з боку адміністрації.

Наталія НОВІКОВА, секретар-референт ДБК:

– З Андрієм Григоровичем ми знайомі вже 15 років. Весь цей час він є наполегливою, завзятою, але водночас дуже чуйною і доброзичливою людиною, яка відгукується на всі проблеми. Зараз не так просто забезпечити роботою такий великий колектив, як наш, однак він докладає усіх зусиль, за що ми надзвичайно вдячні. Адже потенціал колективу дуже потужний, ми виконуємо всі поставлені завдання, часто попереджуючи графік. Тому хотілося б, щоб замовлень було побільше. Андрія Григоровича окрім роботи вистачає й на інше, зокрема на козацтво і аероклуб «Пілот». То ж від імені всієї нашої команди хочу сказати:

«Якби в словах була пророча сила,

А серце полум’ям цвіло,

Ми все б для вас зробили,

Щоб дня сумного не було.

Низький уклін за щире серце ваше,

За Ваш неспокій, пошук і горіння.

Ми зичим щастя повну чашу

І ще сто літ у сонячнім цвітінні».