Слово редактора: Беззаперечні істини


Ігор Кравчук
головный редактор журналу "Гетьман"
Незаперечною істиною, аксіомою і доведеним фактом є те, що українські козаки сповідували свободу. Вони нею дихали, нею жили за неї помирали, були її носіями та проповідниками.
Журнал «Гетьман» є духовним спадкоємцем козацької ідеології, тому ідеали свободи для нас є пріоритетними. Ми із великою повагою і увагою ставимось до народів, які поділяють наші погляди, борються за волю та цінують її над усе.

14 липня французький народ святкує своє найбільше національне свято – День взяття Бастилії. Цей день 1789 року став початком Великої Французької революції, символом свободи та рівності.
Цьогорічна річниця не була ювілейною. Але французи провели її масштабно і велично: у параді взяли участь 6 тисяч військових, задіяно більше 300 одиниць бойової техніки, 240 коней, а у паризьке небо було піднято 80 літаків і вертольотів. Кульмінацією параду були залпи над Єлисейськими полями, розфарбовані у національні прапори. Пройшли святкові концерти, прийоми. Українці також раділи святу великого французького народу, святу свободи.

На превеликий жаль, 20 річниця Незалежної України пройде без параду. Для нас за дорого. Невже ж ми такі бідні?