Людина і суспільство: ФІЛЬМ ПРО ІРПІНСЬКИХ ДІТЕЙ В ІСПАНІЇ ОТРИМАВ ВИСОКУ ОЦІНКУ ГЛЯДАЧІВ

Багато років благодійна суспільно-громадська організація «Разом за життя», яка працює в Ірпені ось уже 15 років, займається доброю і важливою справою: організовує поїздки дітей з Приірпіння до далекої і гостинної Іспанії.

Та про її місію знало обмежене коло людей, переважно самі родини, діти яких оздоровлювалися. За цей час таких дітей, які виїжджали на відпочинок і лікування за «чорнобильською» програмою до Іспанії, набереться понад чотири тисячі! А це не так і мало, зважаючи на те, що діти ці переважно з соціально незахищених категорій: багатодітні, сироти, з неповних родин.


Однак не так давно сталася приємна подія, яку чекали з нетерпінням ось уже протягом тривалого часу. Про наших дітей, які побували у різні роки в Іспанії, і про те, як потім склалася їхня доля, було відзнято документальний фільм «Разом за життя» (режисер Людмила Хмара, сценарист Тетяна Дубенчак, автор ідеї – Олена Плаксіна, кіностудія «ІК»).


На презентацію фільму «Разом за життя», яка відбулася в міському історико-краєзнавчому музеї нещодавно, були запрошені представники влади, активісти та члени організації, діти, батьки, родичі, близькі і знайомі. Заступник міського голови Михайло Мацелик, який із захопленням переглянув фільм, зазначив, що громадська організація робить дуже багато для блага дітей найбільш незахищених категорій, а тому справа, якою переймаються її активісти, достойна найкращих слів подяки. Він також пообіцяв всіляко сприяти у подальшому вирішенні багатьох проблемних питань організації. Фільм отримав високу оцінку самих родин, гостей, запрошених на презентацію.


Довідка: Організація «Разом за життя» діє в Ірпені з 1995 року. Це недержавна, благодійна організація, яка працює на громадських засадах. У ній на обліку перебувають 260 сімей з Ірпеня, Бучі, Ворзеля, Гостомеля, Коцюбинського.


Створена з метою надання різнопланової допомоги для родин соціально незахищених категорій. Двічі на рік – влітку та на Різдвяні канікули – діти з Приірпіння виїздять за кордон до Іспанії на відпочинок та оздоровлення.

Ніна КОСТЕНКО


Колектив редакції журналу “Гетьман”

щиро вітає яскраву особистість, к

краєзнавця блискучу наукову дослідницю

історії Ірпіня, автора цікавої книжки “Знайомий та незнайомий Ірпінь” і

багатьох проекців

Олену Плаксіну.

Зичимо невянучої молодості і краси,

натхнення і реалізації багатьох

задуманих справ.