Медицина: "ОРЕН КРИМ" ЗБИРАЄ ДРУЗІВ

Люди кажуть: «Як човен назвеш, так він і попливе». «Орен-Крим» – назва звучна: алітерація «р», домінуючі відкриті голосні справляють враження перекоту грому, а частка «орен» асоціюється із санскритськими «огеном», «орієм» чи «орантою». Насправді, все значно простіше: засновником товариства з обмеженою відповідальністю «Санаторій «Орен-Крим» є Оренбурзька (звідси і «орен») нафтовидобувна компанія і ЗАТ «Укрпрофоздоровниця».

Але не у назві запорука успіху. Комфортний відпочинок гостям із різних куточків України, Росії та інших країн Європи й Азії забезпечують люди – чудовий персонал санаторію на чолі з генеральним директором, досвідченим керівником і розважливим господарником Анатолієм Єгоровичем Арістовим. А дивовижна природа Криму йому допомагає. Тут усе доглянуте, дихає свіжістю та чистотою, а екзотичні рослини на території санаторію створюють особливий, казково-піднесений настрій. «Орен-Крим» розташований у другій курортній (300 метрів до набережної) зоні міста Євпаторія – давнього приморського бальнеогрязьового кліматичного курорту.

Завжди готові до обслуговування відпочиваючих два відкриті басейни, сауна, косметичний кабінет, більярдна, кімната для дітей і обладнана дитяча площадка, бібліотека, бари, кабельне телебачення, дегустаційний зал, де проводиться дегустація і продаж кримських марочних вин.

До послуг гостей санаторію сучасна медична база для лікування органів дихання, сердечно-судинних захворювань, хвороб нервової системи, захворювань шкіри та чоловічих і жіночих статевих органів. Чудовий оздоровчий ефект дають сеанси гідромасажу та спелеотерапії. Тут же працює спеціаліст східної медицини. Лікувально-реабілітаційна програма складається індивідуально, із врахуванням основного діагнозу, віку, функціонального стану організму і відповідно до стандартів санаторно-курортного лікування.

Санаторій «Орен-Крим» володіє власним піщаним пляжем, обладнаним душовими кабінками і приміщенням для масажу, тіньовими навісами і зонтами, шезлонгами і лежаками. Наявний пункт прокату пляжного інвентарю. За окрему плату можна прокататися на водяному мотоциклі чи морських «бананах».

За кліматичними умовами Євпаторія дуже подібна до північної Іспанії чи південної Франції. Клімат – приморсько-степовий, а температура повітря різко не змінюється. Влітку тут сухо і тепло: середньодобова температура становить близько 23 градусів за Цельсієм. Мілководна прибережна смуга Каламітської затоки добре прогрівається: температура води із травня по жовтень коливається в межах 16-22 градусів. Основними лікувальними факторами санаторію є приморсько-степовий клімат, сульфідні грязі, ропа Мойнакського озера і хлоридно-натрієва термальна вода середньої мінералізації, яка успішно використовується для ванн і внутрішнього вживання.

Чистий і м’який золотистий пісок, пологе дно затоки створили євпаторійським пляжам репутацію одних із кращих у Європі.

І ще один дуже важливий аспект відпочинку – харчування. Персонал їдальні «Орен-Криму» пропонує своїм відвідувачам чотириразове харчування за індивідуальним замовленням і готує насправді смачно. Покуштуйте – не пошкодуєте.

Богдан КРАВЧУК