Літопис МГО "Козацтво Запорозьке" МГО КОЗАЦТВО ЗАПОРОЗЬКЕ В ДОКУМЕНТАХ

ВИТЯГ ПРОТОКОЛУ

29-ї Малої Ради МГО «Козацтво Запорозьке»

Подільський район міста Києва 16 жовтня 2009 року

Членів Малої Ради МГО КЗ – 105 козаків.

На Раді присутні - 76 козаків.

Президія Ради:

Голова Президії Верховний отаман України та Діаспори, Гетьман козацтва Запорозького, маршал

козацтва Дмитро Сагайдак (далі маршал Сагайдак).

Члени Президії: Начальник Генштабу МГО КЗ, генерал козацтва Петро Чуваєв; Головний отаман

СБ МГО КЗ, генерал-полковник Руслан Агрба; Головний отаман міжнародної Управи МГО КЗ, генерал козацтва Ігор Зборовський; Генеральний кантаржий МГО КЗ, генерал-полковник Віталій Івашковський; Похідний священик Київського округу МГО КЗ, протоієрей Микола Потоп.

Відкрив засідання 29-ї Малої Ради МГО КЗ Верховний отаман України та Діаспори, Гетьман Козацтва Запорозького, маршал козацтва Дмитро Сагайдак (надалі маршал Сагайдак). Похідний священик МГО КЗ молитвою благословив на успішну роботу членів Малої Ради МГО КЗ. Після виконання Гімну України та Гімну МГО «Козацтво Запорозьке», Мала Рада МГО КЗ розпочала свою роботу.

Маршал Сагайдак довів до учасників –

Порядок денний Малої Ради:

1. Вступне слово Гетьмана козацтва Запорозького (маршал Сагайдак).

2. Звіт про виконання Плану основних заходів МГО КЗ за третій квартал 2009р. (генерал Петро Чуваєв).

3. Визначення Порядку денного 16-ї Верховної козацької Ради (ВКР) МГО КЗ (маршал Сагайдак).

4. Визначення для затвердження 16-ї ВКР щодо Тимчасових членів ВКР МГО КЗ (маршал Сагайдак).

5. Різне.

Козаки погодились із запропонованим Порядком денним.

29-та Мала Рада МГО «Козацтво Запорозьке» Постановила:

1.1. Запропонувати на затвердження 16-ю Верховною козацькою Радою ВКР МГО КЗ текст Присяги козака МГО КЗ у редакції що надає 29-та Мала Рада.

1.2. Отаманам місцевих осередків (структурних підрозділів МГО КЗ) у своїй діяльності на місцях:

1.2.1 керуватися тільки вимогами Внутрішнього документа для службового користування - «Статутні документи МГО КЗ», в редакції від 17 січня 2009р.;

1.2.2. керуватися вимогами Конституції та закону України «Про громадські об’єднання», де зазначено про те, що Держава немає право вмішуватися в діяльність Громадських організацій, щодо тих чи інших «вказівок» владних структур.

1.2.3. працювати в першому турі Президентських перегонів з тим кандидатом який по душі його осередку, а на другий тур визначимось окремо, зібравши Позачергову МР.

1.3. З сьогодення в кожному черговому рішенню МР буде повторно записуватися ті Рішення, які мають певний термін виконання, щоби Отамани на місцях не забували їх виконувати:

1.3.1 До 01 вересня 2010р. місцевим осередкам (структурним) МГО КЗ провести упорядкування статутно-нормативної документації відповідно вимогам останньої редакції Статуту МГО КЗ.

1.3.2. До 15 квітня 2010р. провести переатестацію Старшинського складу Генеральної канцелярії МГО КЗ у відповідності до вимог Розпорядження № 22 від 01.08.09р «Про порушення заповнення бланку Заяви козака МГО КЗ».

1.3.3. Генеральна канцелярія МГО КЗ, Канцелярії підрозділів до 10 січня 2010р. повинні забезпечити ведення обліку козаків, які нагороджені державними та недержавними нагородами (ордени та медалі), які отримали державні та недержавні звання (академіків, член-корів, народних та заслужених тощо).

ГОЛОСУВАЛИ: «ЗА» - 76, «ПРОТИ» - немає, «УТРИМАЛИСЯ» - немає.

2. Роботу формації за 3-й квартал 2008 року вважати «задовільною».

2.1. Отаманам структурних підрозділів МГО КЗ на місцях продовжити роботу по залученню до лав організації нових достойних членів та створювати нові осередки згідно чинному законодавству;

2.2. Вказати отаманам округів Кіровоградського, округу «Андрія Первозванного» та округу «Козацьке братство» про недостатню роботу у напрямках реєстрації округів та серед молоді;

2.3. Ліквідувати Одеський округ МГО КЗ

2.3.1 Висловити недовіру Головному отаману Одеського округу;

2.3.2 Гетьману МГО КЗ визначитися з Наказним отаманом Одеської паланки.

2.4. Курінь «Полк ім. Б.Хмельницького» зможе бути реорганізований у Полк Чернігівського округу МГО КЗ у випадку наявності в його складі 3-х Куренів та мінімальної кількості 450 козаків.

ГОЛОСУВАЛИ: «ЗА» - 76, «ПРОТИ» - немає, «УТРИМАЛИСЯ» - немає.

3. Затвердити Порядок денний 16-ї ВКР МГО К З:

3.1. Про стан роботи МГО КЗ за минулий період та завдання, що стоять перед організацією. Виступ Верховного отамана України та Діаспори, Гетьмана Козацтва Запорозького маршала Козацтва Дмитра Сагайдака.

3.2. Затвердження Тимчасових членів Верховної козацької Ради МГО КЗ замість вибулих Постійних та Тимчасових членів Верховної козацької Ради МГО КЗ. Виступ Генерального судді МГО КЗ генерала козацтва Ярослава Банчука.

3.3. Затвердження тексту Присяги козака МГО КЗ. Виступ Верховного отамана України та Діаспори, Гетьмана Козацтва Запорозького маршала Козацтва Дмитра Сагайдака.

3.4. Нагородження козаків.

ГОЛОСУВАЛИ: «ЗА» - 76, «ПРОТИ» - немає, «УТРИМАЛИСЯ» - немає.

4. Пропонувати 16 ВКР МГО КЗ затвердити:

4.1 замість вибулих Постійних членів ВКР генерала Олексія Михайлова та Івана Олійника та Миколи Курінного – ввести до ВКР на правах Тимчасових членів відповідно генералів Євгена Шкабару, Сергія Прокопенка та Анатолія Єгоркіна.

4.2. замість вибулих Тимчасових членів ВКР Івана Єрмакова та Юрія Властова - ввести до ВКР на правах Тимчасових членів генерала Олександра Воробйова та козацького полковника Бориса Василенка.

ГОЛОСУВАЛИ: «ЗА» - 76, «ПРОТИ» - немає, «УТРИМАЛИСЯ» - немає.

5.1. Виступив отаман Кременчуцького полку генерал Григорій Мілітинський, він запропонував усім отаманам структур провести захід по написанню школярами підшефних шкіл рефератів на тему «Історія Козацтва Запорозького». Кращі твори опублікувати у газеті МГО КЗ «Віра та Воля».

5.2. На завершення Ради маршал Сагайдак дав відповіді на запитання при обговоренню Порядку денного, на записки членів Ради, деякі з них увійшли до Рішення МР, а деякі зазначені нище:

5.2.1. Видно те, що коз.полковник Погребняк ще «молодий» отаман, а генерал Мілітинський вже у нас отаманує не перший рік, то він ще незнає, що спочатку проводиться обговорення таких проблем на нараді ГК МГО КЗ. Де потрібно розібратися в деяких організаційних та фінансових ситуаціях, а потім вже рекомендувати МР на виконання такої дії. Фінансова криза також впливає на ГК МГО КЗ, з лютого 2009р ми не маємо можливості випустити тираж часопису «Віра та Воля». Але потрібно думати по цьому питанню тому, що окрім того що бажаємо надрукувати - потрібно десь, щось зібрати.

5.2.2 Щодо «викрутасів» гр. Віктора Гоголя, якого рішеннями спочатку 22-МР позбавили посади Генерального судді, потім 23- МР - генеральського звання та виключили з Реєстру МГО КЗ, а на кінець 26-ю – нагород МГО КЗ, які являються власністю ГК МГО КЗ. Він не тільки не збирається їх повертати, та ще хизується на світлинах деяких газет, вказуючи на те, що він нагороджений та має звання «Героя Козацтва» нашої формації, якого давно позбавлений. То що він пише, розказує байки усім хто його слухає то мене це не дивує. Мене дивує поведінка наших отаманів на місцях, Генеральної старшини які не виконують п.1.2 Внутрішнього положення «Про Козацькі однострої у МГО КЗ» і надають гр. Гоголю хизуватися перед ними незаконно привласненими козацькими нагородами. Давно вже прийшов також час для юридичній Управі разом з Прес-службою підготувати адекватні дії по захисту нашого Достоїнства.

(Рішення 29-ї Малої Ради затвердженні 16-ю (Покровською) Верховною козацькою Радою)

Верховний отаман України та Діаспори,

Гетьман Козацтва Запорозького

маршал козацтва Дмитро САГАЙДАК