Економіка: ЗУСТРІЧ ДЕЛЕГАЦІЙ ФЕДЕРАЛЬНОЇ СЛУЖБИ З ЕКОЛОГІЧНОГО, ТЕХНОЛОГІЧНОГО ТА АТОМНОГО НАГЛЯДУ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ТА ДЕРЖАВНОЇ ІНСПЕКЦІЇ З ЕНЕРГЕТИЧНОГО НАГЛЯДУ ЗА РЕЖИМАМИ СПОЖИВАННЯ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ТА ТЕПЛОВОЇ ЕНЕРГІЇ УКРАЇНИ

З метою поглиблення співпраці в галузі державного енергетичного нагляду у період з 1 по 4 червня 2009 року у м. Києві відбулася друга робоча зустріч делегацій Федеральної служби з екологічного, технологічного та атомного нагляду Російської Федерації та Державної інспекції з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної та теплової енергії України.

Російську делегацію очолював керівник Федеральної служби з екологічного, технологічного та атомного нагляду Російської Федерації М.Г. Кутьїн.

Українську делегацію очолював Головний державний інспектор України з енергетичного нагляду В.А. Лушкін.

У ході зустрічі проведені консультації щодо організації енергетичного нагляду за надійністю роботи об’єднаних енергосистем Росії та України, у тому числі:

– технічний стан та перспективи розвитку об’єднаних енергосистем Росії та України;

– організація державного енергетичного нагляду за міждержавними мережами електропередачі України та Російської Федерації;

– взаємовідносини суб’єктів оперативно-диспетчерського управління України та Російської Федерації;

– організація робіт щодо попередження та ліквідації міжсистемних аварій в енергосистемах двох держав;

– планування робіт інспекторського персоналу та порядок здійснення контролю за його роботою.

Делегація Федеральної служби з екологічного, технологічного та атомного нагляду Російської Федерації відвідала Центральний диспетчерський пункт ДП „Національна енергетична компанія „Укренерго”, Київську ГЕС та Київську ГАЕС ВАТ „Укргідроенерго”, а також ознайомилась з організацією роботи та проведенням державного енергетичного нагляду при їх експлуатації.

Учасники зустрічі обговорили проект Угоди між Федеральною службою з екологічного, технологічного та атомного нагляду Російської Федерації та Державною інспекцією з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної та теплової енергії України щодо співпраці в галузі забезпечення технологічної безпеки в електроенергетиці та досягли домовленості про її підписання після проходження внутрішньодержавних процедур.

Після відвідин

України

делегацією

Федеральної служби з екологічного, технологічного та атомного нагляду Російської Федерації на адресу ініціатора і організації зустрічі Головного державного інспектора з енергетичного нагляду України Володимира Лушкіна від Федеральної служби з екологічного, технологічного і атомного нагляду надійшов лист. Подаємо повний текст мовою оригіналу.